Askespredning

Afsked over havet.

Få en personlig afsked til havs med vores bådservice. Vi arrangerer hele bådturen for op til 20 pårørende. Se dine muligheder herunder.

Vi hjælper med at arrangere den sidste tur på havet

Begravelses Service hjælper dig med at arrangere en smuk afsked i forbindelse med askespredningen. Vi arrangerer turen efter jeres ønsker og sørger for det praktiske. Se eksempler på, hvordan turen kan arrangeres her.

Turen på vandet

Vi møder dig ved den aftalte bådplads. Såfremt vi har assisteret ved bisættelsen, sørger vi for, at urnen er på båden, når I ankommer. Har I fået hjælp fra en anden bedemand, medbringer I urnen, når I mødes med vores skipper. Herefter sejler vi ud sammen.

Vi stopper båden, når vi er på åbent vand. Her kan asken spredes over havet.

Vores skipper tager gerne billeder under seancen. Disse billeder kan du få tilsendt på SMS efter turen. Såfremt I ønsker professionelle billeder, kan vi arrangere en fotograf, der tager med på turen.

Tag gerne blomster med på turen og send dem afsted på vandet sammen med asken.

Har I lyst til at drikke eller spise lidt undervejs på turen, er I velkomne til at medbringe en picnickurv eller bestille en kurv hos os.

Skipper noterer spredningsstedets koordinater, som du får efter turen sammen med billederne fra askespredningen.

Kontakt Begravelses Service for priser på fotograf.

Askespredning uden deltagelse

Pris: 1500 KR.

Såfremt I ikke ønsker sprede asken selv, kan BSE Begravelses Service sørge for dette. Spredning sker i Øresund inden for 1 uge fra modtagelse af urnen.

Vi sender billede og koordinater til dig, efter askespredningen er foretaget.

Ovenstående priser er baseret udsejling fra bådplads. Kontakt os for pris på udsejling fra en anden havn i Danmark.

Aftale om dato og tidspunkt kan ændres, såfremt skipperen vurderer, at det ikke er sikkert at sejle pga. for eksempel vejrforhold.

BSE Begravelses Service kan sørge for afhænde urnen efter askespredningen.

Askespredning udføres altid efter gældende lovgivning.

Regler for askespredning

Afdødes aske kan blive spredt over åbent hav, hvis der skriftligt er udarbejdet en tilkendegivelse af ønsket herom.

Hvis afdøde ikke selv har udfærdiget en skriftlig tilkendegivelse af ønske om spredning af asken, kan personen, der er anmelder af dødsfaldet, anmode, at asken spredes via en tro- og loveerklæring, som bedemanden hos Begravelses Service sørger for at indsende. Her er der tale om en såkaldt askespredning.

En askespredning indebærer, at afdødes aske spredes over åbent vand, hvilket betyder over havet, større fjorde eller bugter. Det er ikke tilladt at foretage en askespredning over en sø i Danmark.

Det er de efterladte, som skal sørge for at få asken spredt, og askespredningen skal foregå på en måde, der ikke vækker opsigt. Begravelses Service kan ligeledes arrangere askespredning med eller uden deltagelse fra de pårørende.

Det er ikke tilladt at sænke urner med aske i havet.

På personregistrering.dk kan du finde blanketten til ansøgning om spredning af aske over havet, som du kan udfylde og printe ud. Læg den udfyldte og underskrevne blanket sammen med dine øvrige papirer, som de efterladte får brug for i forbindelse med dødsfaldet

Det er ikke et krav, at du skal bruge blanketten. Du må gerne skrive dit ønske på almindeligt papir. Du skal blot sørge for at dit navn, adresse og cpr. nr. er anført på dit skriftlige ønske. Du skal også huske datering og underskrift.

Kontakt din lokale bedemand hos Begravelsesservice på telefon 70 11 24 07, hvis du har brug for hjælp til at arrangere en begravelse til søs.