Gravsten

En gravsten er et uforgængeligt minde om den afdøde. En gravsten bliver derfor monumentet på gravstedet, hvor du gå kan hen og for at mindes den afdøde.

Når du vælger et gravsted, hvor enten urnen eller kisten skal nedsættes har du mulighed at få lavet en gravsten eller plænesten, med en personlig inskription eller motiv.

BSE Begravelses Service har samarbejde med Køge Stenhuggeri, der et selvstændigt firma, der har specialiseret sig i fremstilling af mindesten igennem mange år. De har opbygget en solid erfaring inden branchen og alt arbejde udføres af en faglært stenhugger, for at sikre den bedste kvalitet af materiale og håndværk.

Når du skal vælge gravsten, arrangerer vi et møde, hvor vores stenhugger kan fortælle dig om de forskellige muligheder, hvad enten du skal vælge en ny sten, eller der skal tilføjes en inskription til en eksisterende gravsten på gravstedet.

Tilføjelse af inskription på en eksisterende gravsten

Det er ikke sikkert at det har været med i overvejelserne, da gravstenen blev sat på gravstedet, at der en dag skulle tilføjes et navn, når f.eks. ægtefælle dør og skal nedsættes i gravstedet. Dette kan betyde at inskriptionen er centreret og der derfor ikke “er plads” til en tilføjelse. I mange tilfælde kan vores stenhugge løse dette ved at stenens overflade slibes, således at den oprindelige inskription forsvinder.

På denne måde kan der laves en helt ny inskription og den sten, der i sin tid er valgt kan beholdes i mange år fremover.

 

I forbindelse med en tilføjelse på gravstenen vil stenhuggeren altid sørge for at du får et tilbud på renovering af den oprindelige inskription, hvis du ønsker dette.

Anlæg af gravsted

Udover selve gravstenen, kan stenhuggeren hjælpe dig med anlæg af plantebede, trædesten og bænke på gravstedet. Der kan ligeledes etableres stenvaser til blomster og små fuglebade på gravstedet.

BSE Begravelses Service arrangerer mødet med stenhuggeren, således at du kan træffe det rigtige valg om gravsten og anlæg.