Mindesamvær

En afsked med en kær er ikke kun ceremonien omkring den afdøde – det er i ligeså høj grad samværet med de mennesker, der har været en del af afdødes liv.

Mindesamværet er en rigtig god mulighed for at dele sorg og udtrykke sympati for de efterladte – men det er ligeså høj grad mulighed for at dele alle de gode historier og minder du har om afdøde.

Mindesamvær efter begravelsen

Mindesamværet efter begravelsen kan danne lidt mere uformelle rammer omkring disse minder og giver netop plads til smilet og de gode historier.

Mindesamvær hed i gamle dage gravøl, hvor familien til afdøde inviterede til “gravøl” i hjemmet efter at kisten var blevet sænket på kirkegården.

I kan afholde mindesamværet efter begravelsen privat eller vælge at afholde arrangementet på en cafe/restaurant eller et forsamlingshus.

En mindesammenkomst behøver ikke at være stort – Det vigtigste er blot at I kan mødes og hygge jer sammen efter afskeden med afdøde i kirken eller kapellet.

Der er ingen regler for, hvordan en mindesammenkomst skal forløbe eller hvor den skal holdes. Hvis afdøde har udtrykt særlige ønsker om samværet, kan du følge dem; alternativt kan du vælge et sted i afdødes ånd eller et sted, hvor der er mulighed for den form for samvær, du ønsker.

Det kan være en komsammen i kolonihaven eller en gåtur i skoven. Det er dig, der bestemmer, og det ene er ikke bedre end det andet.

Vi har mange steder vi samarbejder med og kan anbefale til mindesamvær. Vi kan også hjælpe med det praktiske, f.eks. servering og catering hvis I vælger at holde arrangement privat eller i et forsamlingshus.