Planlæg begravelse

De fleste mennesker er ikke forberedt på et dødsfald.

Derfor er det godt at få hjælp i denne situation.

Vi tilrettelægger begravelsen eller bisættelsen efter jeres individuelle behov og ønsker.

Med vores erfaring og lokalkendskab hjælper vi dig med at med at træffe de rigtige valg i forløbet, så afskeden bliver helt rigtig og mindeværdig.

Vi hjælper dig trygt igennem begravelsen

Vi hjælper dig med planlægningen og forberedelsen af den kommende begravelse med fokus på dine individuelle ønsker og behov. Vi har lang erfaring og et indgående lokalkendskab, så vi kan hjælpe dig bedst muligt til at træffe de rigtige valg i forbindelse med hvordan begravelsen skal planlægges.

Vi kan mødes hos os, hos dig eller via telefon og arrangere begravelsen online – du bestemmer.

Der er en række spørgsmål og praktiske opgaver som skal afklares i forbindelse med et dødsfald – En bedemand fra Begravelses Service hjælper dig med alle trin i forløbet.

Sker dødsfaldet på et hospital vil afdøde som regel blive overført til hospitalets kapel samme dag.

Hvis dødsfaldet sker hjemme eller på et plejehjem, sørger Begravelses service for at hente afdøde og køre til et kapel. Vi har døgnservice og kan derfor hjælpe dig døgnet rundt – hele året.

Læs mere om afhentning

I forbindelse med dødsfaldet afholder vi sammen et planlægningsmøde, hvor vi kan lære jer at kende, så vi bedst muligt kan hjælpe jer med at arrangere begravelsen efter jeres ønsker.

Vi har døgnservice, hvilket betyder at du kan ringe til os, når du har brug det, enten ved akut behov i forbindelse med et dødsfald, eller hvis du vil aftale et planlægningsmøde.

Møde kan være hos os, hjemme hos jer eller vi kan aftale forløbet via telefon og nettet.

Planlægningsmøde

Nå vi taler om afskeden med den afdøde kalder vi det normalt for begravelsen. Herudover deles begravelse op i:

Jordfæstelse kisten begraves på en kirkegård

Bisættelse – kisten brændes/kremeres og urnen nedsættes på en skovbegravelsesplads/kirkegård eller asken spredes over havet.

 

Skal der arrangeres en ceremoni inden kisten eller urnen skal nedsættes? Hvis afdøde var medlem af Folkekirken, kan begravelsen afholdes i kirken eller fra et kapel. Hvis afdøde ikke var medlem af Folkekirken, eller blot ikke har en ønsket en begravelse i kirken er der en række andre mulighder.

Læs om begravelse uden præst og kirke

Uanset som afdøde skal jordbegraves ellers brændes, skal der bruges en kiste. Der findes forskellige typer af kister.Vi hjælper dig med at vælge den type, der bedst passer til jeres ønsker til begravelsen.

Se kister her

Har I/afdøde valgt at kisten skal brændes, skal I udover kisten vælge en urne. Begravelses Service har et bredt udvalg af natururner, der alle er lavet af bæredygtige materialer.

Se urner her

Traditionelt pyntes kisten med blomster ved begravelsen. Dette kan være med alt fra en enkelt blomst til en større kistedekoration bundet specielt til afdøde.

Vores dygtige blomsterdekoratører sørger for friske blomster. Dekorationen bindes på dagen for begravelsen, således at kisten er smukt pyntet, når I ankommer til begravelsen.

Se vores blomster her

Mindesammenkomst, gravøl eller gravkaffe…

Det kan være rart at samles efter begravelsen. En mindesammenkomst foregår typisk i mere uformelle omgivelser, som for eksempel et forsamlingshus, en restaurant eller hjemme hos jer selv.

Begravelses service hjælper med at tilrettelægge sammenkomst efter begravelsen. Vores bedemænd har et godt kendskab til mulighederne i jeres område, eller vores cateringpartner kan hjælpe jer med arrangementet derhjemme.

Hvis der er valgt begravelse af en kiste, skal kisten nedsættes i et gravsted på en kirkegård. Gravstedet skal vælges inden begravelsen finder sted.

Hvis I har valgt at kisten skal brændes, kan I vælge et gravsted på en kirkegård, en skovbegravelsesplads eller I kan vælge at sprede asken over havet. 

Når I har valgt hvilken type I ønsker sørger Begravelses service for alle de praktiske opgaver i forbindelse med begravelsen eller askespredningen.

Efter begravelsen er afholdt kan I vælge at sætte en gravsten på det valgte gravsted. Vi arrangerer et møde med vores stenhugger, så I kan se mulighederne for en sten eller monument til det gravsted I valgt.

Økonomien omkring en begravelse kan være temmelig kompleks, da den består af udgifter og indtægter fra adskillige parter. Vi gennemgår derfor alle