Dit digitale liv er din digitale arv

Ligesom i “gamle dage” efterlader de fleste mennesker fotos, breve, dagbøger og minder samlet igennem livet. Tidligere lå disse ting i reoler og skuffer i afdødes hjem.

I dag ligger mange disse ting “online” på for eksempel Facebook, Instagram, Gmail og E-boks.

Der kan være behov for at disse “ryddes op”, ændres eller slettes efter et dødsfald.

De mest aktuelle for mange danskere er i dag Facebook (billeder, minder og hilsner), men også E-boks hvor mange i dag opbevarer vigtige og følsomme oplysninger.

Afdødes E-Boks kan modtage post efter at en person er død. E-boks-profilen eksisterer i 15 måneder efter dødsdato.

Du kan som pårørende få adgang til afdødes E-boks ved at udfylde en anmodning her. Det kræver at der givet tilladelse fra Skifteretten, hvilket skal vedhæftes til anmodningen.

Du kan hjælpe dine pårørende

E-Boks har en funktion, der giver brugeren mulighed for at dele sin e-Boks (eller bestemte mapper i den) med en eller flere pårørende, så vigtige dokumenter kan forblive tilgængelige efter din død.

Funktionen kan bruges til at sikre, at vigtig digital post bliver læst – på samme måde, som hvis dine pårørende kommer og hjælper med at tømme den fysiske postkasse. Adgangsfunktionen gør også situationen nemmere for pårørende ved dødsfald, da de ikke skal afvente Skifterettens tilladelse, før de kan få adgang til eksempelvis kontoudskrifter i e-Boksen.

Du kan læse mere på e-boks.dk

Lav en Facebook-profil om til en mindeside

Hvis du ønsker at lave en aktiv Facebook-profil om til en mindeside kan du gøre dette hos Facebook her.

Her kan skal du udfylde anmodning online. Hvis du ikke har afdødes E-mailadresse angives “unknown@facebook.com.

Du skal uploade en kopi af dødsattest (denne kan få hos BSE Begravelses Service) eller sende link til offentlig dødsannonce – For eksempel fra voresmindesider.dk.

Slet Facebook-profil

Hvis du ønsker at profilen slettes, skal du udfylde dette skema. Hvis du ikke har afdødes E-mailadresse angives “unknown@facebook.com.

Du skal uploade en kopi af dødsattest (denne kan få hos BSE Begravelses Service) eller sende link til offentlig dødsannonce – For eksempel fra voresmindesider.dk.